Eesti köök

Hakklihavorm kartulipudruga 

Toidutare, 12. september 2011, 05:28
Hakklihavorm kartulipudruga Jaan Heinmaa
Kasutades poest ostetud tomatikastet ja külmutatud viilutatud paprikat, valmib see ahjuroog ruttu. Samal ajal, kui kartulid keevad, valmista hakklihakaste.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
VALMISTUSAEG: 35 MINUTIT + 15 MINUTIT AHJUS

Koostisosad
KARTULIPUDER
1 kg Kartul
2 sl Või
2.5 dl Piim
0.5 tl Sool
Must pipar
HAKKLIHAKASTE
1 sl Või
400 g Hakkliha
1 tl Sool
Must pipar
250 g Külmutatud paprikasegu
3 dl Tomatikaste
0.5 tl Pitsamaitseaine
PEALE
1 tk Tomat
1 tl pune
1 dl Riivjuust

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks, keeda soolakas vees pehmeks. Samal ajal valmista hakklihakaste. Selleks kuumuta pannil või ja pruunista hakkliha, maitsesta soola-pipraga.
Lisa paprikaribad ja tomatikaste, lase vaikselt podiseda 5 minutit. Kurna kartulid ning tambi pudruks, sega kloppides hulka või, piim, sool ja pipar. Vala hakklihakaste võitatud ahjuvormi ning kata kartulipudruga. Lõika tomat viiludeks ja laota pudrule. Riputa üle puneme ja riivitud juustuga. Küpseta ahjus 225° juures 15 minutit. Serveeri toorsalatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee