Kalatoitude retseptid

Meriahvenafilee kastmes 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 20:06
Praetud meriahvenafilee riisikotlettidega valge veini-koore-sinepikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 meriahvenafileed (a 200 g)
1 sidruni mahl
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
60 g võid
RIISIKOTLETID:
80 g metsikut riisi
1/2 porrut
50 g võid
1 muna
SINEPIKASTE:
2 shalottsibulat
50 g võid
1 sl nisujahu
250 ml mõrkjat valget veini
2 sl vürtsikat sinepit
250 ml vahukoort

Valmistamine
Loputa meriahvenafileed külma vee all ja tupsuta kuivaks. Piserda üle sidrunimahlaga ja maitsesta soola ning pipraga. Keeda riisi 2 l soolvees 35-40 minutit, lase sõelal nõrguda ja jahtuda. Puhasta ja pese porru ning lõika peenikesteks viiludeks. Sulata pannil veidi võid ja hauta selles porrut, võta välja ja jahuta. Sulata pannil 60 g võid ja prae selles maitsestatud meriahvenafileesid 15-20 minutit, tõsta sooja kohta seisma. Kastme jaoks koori ja haki shalottsibulad ning hauta 20 g võis klaasjaks. Klopi vispliga sisse jahu ja lisa valge vein. Lase vedelikul pidevalt segades keema tõusta. Lisa kloppides ülejäänud või, sinep ja vahukoor. Keeda kastet u 3 minutit tasasel tulel ning maitsesta soola ja pipraga. Kotlettide jaoks sega kokku riis, porru, muna, maitsesta soola ja pipraga. Vormi massist kotletid. Prae pannil võis kotlette mõlemalt poolt u 2 minutit. Paku kõrvale punasiguri salatit. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee