Kalatoitude retseptid

Küpsetatud merikeel 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 20:07
Küpsetatud merikeel ürdivõiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 puhastatud merikeelt (a 250 g)
sidrunimahla
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 sl nisujahu
2 muna
200 g riivsaia
250 ml toiduõli
200 g võid
ÜRDIVÕI:
250 g võid
4 sl nisujahu
2 munakollast
2 kimpu ürte (peterselli, tüümiani, tilli, majoraani, basiilikut)

Valmistamine
ValmistusviisLoputa merikeeled külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika seljalt lahti. Piserda üle sidrunimahlaga, maitsesta soola ja pipraga ning puista peale jahu. Klopi lahti munad, kasta kalad munasse ja veereta riivsaias. Kuumuta pannil või ja õli, prae selles merikeeli u 15-20 minuti jooksul keskmisel kuumusel. Sega või jahu ja munakollastega. Pese, kuivata ja haki peeneks maitseroheline, sega võiga ja maitsesta soola ning pipraga. Aseta või kaladele ja küpseta veidi aega ahjus.   

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee