Kalatoitude retseptid

Kohafilee moonikastmes 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 13:28
Praetud kohafilee mooni-veinikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 kohafileed (a 200 g)
1 sidruni mahl
soola
värskelt jahvatatud valget pipart
250 g nisujahu
50 g võid
Kaste:
125 ml valget veini
3 munakollast
2 sl jahvatatud mooniseemneid
200 g võid
1/2 sidruni mahl

Valmistamine
Loputa kohafileed külma vee all ja tupsuta kuivaks. Piserda üle sidrunimahlaga, maitsesta soola ja pipraga ning paneeri kergelt jahus. Sulata pannil või ja prae fileed u 10 minuti jooksul kuldpruuniks. Pane kastme jaoks kõrvale 2 sl valget veini. Ülejäänud vein kuumuta ja vala mooniseemnetele. Sulata või. Klopi pliidil veevannis lahti munakollased koos 2 sl veiniga. Pidevalt segades kalla peene joana juurde sulanud või ja vahusta kreemja konsistensi saamiseni. Lisa sidrunimahl. Võta kaste pliidilt, sega sisse jahvatatud mooniseemned veinis ja maitsesta soola ning pipraga. Serveeri kala koos kastmega.   

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee