Kiudainerikkad toidud

Jumalate roog 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 14:20
Kihiline magusroog kirssidest, täisteraleivast, vahukoorest ja shokolaadist.

Koostisosad
1 kg kirsse
100 g suhkrut
1 pakike vanillsuhkrut
200 g täisteraleiba
3 sl kirsilikööri
50 g poolmõru shokolaadi
200 ml vahukoort
50 g tuhksuhkrut
200 ml creme fraiche´i
kaunistamiseks shokolaadilaaste

Valmistamine
Eemalda kirssidelt kausi kohal kivid, et koguda kokku väljavoolav mahl. Pane kirsid koos väljavoolanud mahla, suhkru ja vanillsuhkruga potti keema, kurna. Murenda pisikesteks tükkideks leib. Vala leivapurule kirsiliköör ja u 400 ml sooja kirsikeeduvedelikku, lase tõmmata niikaua, kuni mahl on täielikult leivasse imendunud. Riivi shokolaad ja sega leivamassi hulka. Klopi vahukoor, creme fraiche ja tuhksuhkur tugevaks vahuks.
Lao klaaskaussi vaheldumisi kirsid, leivamass ja koorsegu. Jäta viimaseks kihiks kooresegu, riputa peale shokolaadilaaste.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee