Gluteenivabad retseptid

Martsipanitimbal 

Toidutare, 15. jaanuar 2005, 13:07
Väga kauni välimusega magustoit marja-vahukoore-hapukoore-mandlilikööritarretisest mandliümbrises. Valmistada tuleb eelmisel päeval ja hoida ööläbi külmkapis.

Koostisosad
100 g mandlijahu
100 g martsipanikreemi
punast toiduvärvi
7 zhelatiinilehte
5 sl mandlilikööri
4 sl suhkrut
250 ml hapukoort
500 g marju (vaarikad, maasikad, põldmarjad jne.)
500 ml vahukoort

Valmistamine
Sega kokku mandlijahu, martsipanikreem ja toiduvärv (otsi naturaalseid värve). Rulli saadud tainas läbi kile õhukeseks. Kata kuplikujulise kausi (u 1,5 l) põhi ja seinad martsipaniplaadiga. Lõika ära servad, sõtku tainas uuesti kokku ja rulli sellest kausi läbimõõdu suurune põhi. Kuumuta potis mandliliköör ja 3 sl suhkrut. Leota zhelatiinilehti u 10 minutit külmas vees, pressi välja vedelik ja sulata esmalt kuumas mandlilikööris ning seejärel lisa hapukoorele. Vahusta mikseriga pool vahukoorest. Sega 300 g marjadest ja vahustatud vahukoor hapukoorekreemisse. Vala kreem martsipanitainaga vooderdatud kaussi ja kata martsipanipõhjaga. Tõsta magusroog ööseks külmkappi tarduma. Kummuta timbale ettevaatlikult vaagnale, kaunista 1 sl suhkruga vahustatud ülejäänud vahukoore ja 200 g marjadega.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee