Tortide retseptid

Aprikoositort 

Toidutare, 10. jaanuar 2005, 10:27
Aprikoositort vahukoore, pähklite ja shokolaadiga. Valmista tort paar tundi enne serveerimist, siis jõuab paremini läbi imbuda.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
275 g võid
2 dl kakaopulbrit
1,5 dl kohvi
3 dl suhkrut
3 muna
4,5 dl jahu
2,25 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
3 dl vahukoort
1 sl tuhksuhkrut
50 g hakitud pähkleid
2 purki (a 425 g) poolikuid aprikoose
riivitud shokolaadi või shokolaadilaaste

Valmistamine
Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega ja raputa üle riivsaia või mannaga. Sulata või ja lisa kakaopulber, kohv ja suhkur. Sega, kuni suhkur on lahustunud ja jahuta. Vahusta munad ning sega taignasse. Lõpuks lisa omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vala vormi ning küpseta 175 kraadi juures ahju keskosas 50-55 minutit. Kook on küps, kui selle keskossa torgatud tikk jääb kuivaks. Jahuta põhi ja lõika kolmeks kihiks. Vahusta koor, sega hulka tuhksuhkur ja hakitud pähklid. Püreeri ühe konservi nõrutatud aprikoosid. Immuta põhjakihte kompotivedelikuga. Pane pool vahukoorest alumisele põhjakihile,tõsta peale keskmine kiht ja kata aprikoosipüreega, siis pealmine kiht ja kata vahukoorega. Kaunista poolikute aprikooside ja shokolaadiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee