Saksamaa köök
6. jaanuar 2005, 07:28

Leipzigi ühepajatoit

Tavalisest eesti ühepajatoidust erinev, kuid väga maitsev.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g sparglit
300 g herneid
1 väike lillkapsas
250 g suhkruherneid
250 g nuikapsast
250 g porgandeid
1 puljongikuubik
soola
värskelt jahvatatud musta
pipart
80 g võid
kimp peterselli

Valmistamine
Pese köögivili. Koori spargel ja lõika u 4 cm tükkideks. Puhasta lillkapsas ja eralda õisikud. Koori ja lõika kuubikuteks nuikapsas ning viiludeks porgandid. Pane suurde potti vesi, lahusta selles puljongikuubik ja lase veel keema tõusta. Tõsta potti kõigepealt lillkapsas, 15 min pärast spargel ja herned, keeda neid u 10-20 min. Tõsta välja ja nõruta. Sulata pannil 40 g võid, hauta selles 15 min suhkruherneid, nuikapsast ja porgandeid, maitsesta soola ja pipraga. Haki petersell. Sega kõik köögiviljad kokku, maitsesta ülejäänud või ja peterselliga. Sobiv lisand kõikide liharoogade juurde.