Küpsetised
5. jaanuar 2005, 13:09

Viini õunakook

Munavalgekattega kook

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
150 g margariini või võid
100 g tuhksuhkrut
1 muna
½ sidruni riivitud koor
200 g jahu
100 g kartulijahu
½ tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
5 väikest õuna
60 g sõstraid
40 g mandleid
3 sl suhkrut
30 g rosinaid
1 munavalge
mandli- või pähklipuru

Valmistamine
Margariin hõõruda vahule, lisades järk-järgult suhkru. Nüüd segada juurde muna, sidrunikoor ja ½ jahust ning vahustada. Järelejäänud jahu segada tärklise ja küpsetuspulbriga ning sõtkuda taignasse. Lasta taignal 20-30 minutit seista. Veidi enam kui pool taignast rullida, asetada lahtikäiva vormi põhja, suruda taignaserv üles ja taignapõhi kahvliga läbi torkida. Õunad koorida, poolitada, südamikud sügavalt eemaldada. Tekkinud süvendid täita riivitud mandlite ja sõstardega. Täidetud õunapooled panna taignale, puistata üle suhkru ja rosinatega. Allesjäänud taigen rullida vormisuuruselt välja, suruda õunte peale, nii et mügerikud oleksid tunda. Kattetaigen kahvliga läbi torkida, munavalgega määrida. Küpsetada 200 kraadi juures 20-25 minutit.