Küpsetised
5. jaanuar 2005, 10:26

Küpsetatud juustukook

Ameerika kuulsat juustukooki tehakse meil enamasti kohupiimast, sest see on mitu korda odavam kui toorjuust. Õigupoolest on ju ka kohupiim toorjuust.

Kogus: ühele

Koostisosad
PŌHI:
200 g muredaid täisteraküpsiseid (Digestive)
2 sl vett
5 sl sulatatud võid
TÄIDIS:
400 g lahjat kohupiima
4 muna
2 dl suhkrut
3 tl vanillsuhkrut
4 sl sidrunimahla
1 sl riivitud apelsinikoort
2 dl 35%-list rõõska koort

Valmistamine
Purusta küpsised, piserda neile vett ning sega sulatatud võiga. Kata väiksema lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja kinnita serv. Määri serv pehme margariiniga. Kalla küpsisesegu vormi ja suru ühtlase kihina vormi põhjale ning seintele. Suru kohupiim läbi sõela ja mikserda kohevaks, lisa vanillsuhkur, sidrunimahl ja riivitud apelsinikoor. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ja sega kohupiimamassiga. Lisa vajadusel suhkrut. Viimasena sega juurde pehmeks vahuks mikserdatud rõõsk koor. Kalla segu vormi ja küpseta 175 °C juures 45 minutit ehk kuni pind on pruunistunud ja täidis peaaegu hüübinud (kui vormi kergelt sakutada, võbiseb kook vaid keskelt). Lase järgmise päevani seista, et maitse tuleks esile.