Tortide retseptid

Maasika-šokolaaditort 

Marit, 10. märts 2008, 07:37
Kihiline tort

Kogus: ühele

Koostisosad
PŌHI:
100 g šokolaadi Bitter
2 sl kakaopulbrit
1 dl vett
8 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
IMMUTAMISEKS:
2 dl heledat hapukat mahla
TÄIDIS:
4 sl vett
2 sl sidrunimahla
6 tl zhelatiini
1 pakk külmutatud maasikaid
300 g kohupiimapastat
1 dl või rohkem suhkrut
2 dl 35% rõõska koort
KAUNISTUSEKS:
1 pakk külmutatud maasikaid
1,5 dl tarretisesuhkrut (hyytelösokeri)
2 dl mahla
sidrunmelissi

Valmistamine
Koogipõhjaks tükelda šokolaad paksupõhjalisse keedunõusse, lisa leige vesi ja kakao ning lase madalal kuumusel aeglaselt sulada; tõsta pliidilt. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks ja heledaks vahuks, sega juurde kuivad ained ja veidi jahtunud šokolaad. Tõsta taigen kohe rasvaga määritud ja riivsaiaga üle puistatud suuremasse lahtikäivasse vormi ning küpseta ahju alumisel siinil 200 °C juures 35-40 minutit. Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks ja immuta tükke mahlaga; aseta alumine kiht uuesti koogivormi. Täidiseks paisuta želatiin lahjendatud sidrunimahlas ja sulata kuumas veevannis. Purusta poolsulanud marjad köögikombainis, sega juurde suhkur, kohupiim ja vahustatud koor. Viimasena lisa tuline želatiinilahus ning alusta kohe tordi kokkupanemist; viimaseks jäta biskviidikiht. Kata vorm kinni ja hoia järgmise päevani külmas. Pinnakaunistuseks lase mahl keema tõusta, lahusta selles segades tarretisesuhkur ja lase veel kord keema tõusta. Poolita külmunud maasikad tulisesse vette kastetud noaga pikuti ja kaunista nendega tort. Tõsta veidi jahtunud suhkrulahust lusikaga marjadele, kus see otsekohe ka hüübib.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee