Soolane pidupäevatort
Kogus: ühele
Koostisosad
PŌHI:
150 g näkileibu
75 g võid või margariini
1 dl piima immutamiseks
TÄIDIS:
4 tl ˛elatiini
1 dl vett
150 g külmsuitsulõhet
100 g porrulauku
1 dl tükeldatud tilli
1 tl sidrunpipart
400 g kodujuustu
2 dl vahukoort
Valmistamine
Valmistusviis
Leota želatiin külmas vees.
Tükelda lõhe ja porrulauk.
Sega lõhe, porrulauk ja kohupiim ning vahustatud vahukoor. Lisa sulatatud želatiin peene joana täidisesse. Sega kõik hästi läbi.
Vala täidis õliga määritud "päevalille".
Lase seista paar tundi ning tee siis põhi.
Purusta näkileivad ja sega pehme võiga.
Kata täidis näkileivaseguga ja niisuta pealt piimaga ning aseta "päevalill" 5-6 tunniks külmikusse lõplikult tarduma.
Kommentaarid (0)