Kalatoitude retseptid

Soolane pidupäevatort 

Marit, 19. juuli 2011, 06:08
Soolane tort ei jäta külmaks ühtki lauasistujat. Sobib nii veini kui kohvi kõrvale.

Kogus: ühele

Koostisosad
PŌHI:
150 g näkileibu
75 g võid või margariini
1 dl piima immutamiseks
TÄIDIS:
4 tl ˛elatiini
1 dl vett
150 g külmsuitsulõhet
100 g porrulauku
1 dl tükeldatud tilli
1 tl sidrunpipart
400 g kodujuustu
2 dl vahukoort

Valmistamine
Valmistusviis
Leota želatiin külmas vees.
Tükelda lõhe ja porrulauk.
Sega lõhe, porrulauk ja kohupiim ning vahustatud vahukoor. Lisa sulatatud želatiin peene joana täidisesse. Sega kõik hästi läbi.
Vala täidis õliga määritud "päevalille".
Lase seista paar tundi ning tee siis põhi.
Purusta näkileivad ja sega pehme võiga.
Kata täidis näkileivaseguga ja niisuta pealt piimaga ning aseta "päevalill" 5-6 tunniks külmikusse lõplikult tarduma.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee