Veiseliha retseptid

Liharullid peekoniga 

Helen, 5. jaanuar 2005, 07:29
Liharoog peekoniga

Kogus: ühele

Koostisosad
20 cm veise välisfilee paksemat otsa
8 viilu suitsupeekonit
TÄIDIS:
1 sl pehmet võid
purustatud musta pipart
2 konservkurki
KASTE:
1 lihaleemekuubik
1 dl punast lauaveini
või 1 dl kohvikoort

Valmistamine
Lõika liha 2,5 cm paksusteks viiludeks, rulli või vasarda need kahe küpsetuspaberi või toidukile vahel õhemaks. Määri igale viilule võid, raputa sellele pipart ja aseta mõned õhukesed kurgiribad. Keera liha tihedaks rulliks, ümbritse peekoniviiluga ja kinnita puust kokteilitikuga. Prae rullid kuumas õlis mõlemalt poolt pruuniks, lao ühe kihina väikesse hautamisnõusse ja kalla juurde nii palju kuuma vett, et rullid oleks peaaegu kaetud. Lisa pudendatud leemekuubik ja lase liha kaane all vaevalt keevana pehmeks haududa. Tõsta rullid vahukulbiga leemest välja ja eemalda tikud. Lao rullid eelkuumutatud vaagnale ja kata fooliumiga. Kastmeks kurna leem läbi sõela, lisa vein või rõõsk koor ja lase ägedal tulel 4-5 minutit keeda. Maitsesta ja serveeri koos rullidega.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee