Küpsetamata magustoidud

Tähniline vanillikreem 

Triinu, 3. august 2004, 16:22
Tupperware "päevalill" retsept.

Koostisosad
4 dl muskaatveini (valget)
1 kaneelikoor
3 nelki
4 sidruniviilu
25 g ˛elatiini
7 munakollast
2 dl tuhksuhkrut
3 munavalget
200 ml vahukoort
1 tl apelsini ja sidruni koort
150 g kuivatatud aprikoose
150 g india pähkleid

Valmistamine
Kuumuta vein (mitte keeta), lisa kaneelikoor, nelk, sidruniviilud (võib kasutada hõõgveinisegu) ja lase 10 minutit seista. Vahusta munakollane tuhksuhkruga. Kurna vein, kuumuta uuesti 80º C -ni ja sega hulka vahustatud munakollased. Tõsta nõu koos seguga kuumaveevanni ja aegajalt segades hoia seal 5 minutit. Seejärel lisa sulatatud zhelatiin ja jäta segu jahtuma. Vahusta eraldi munavalged ja vahukoor. Kui veini-muna segu hakkab paksenema, lisa ettevaatlikult segades vahustatud koor ja munavalged, riivitud sidruni ja apelsini koor, hakitud pähklid ja aprikoosid. Vala segu vormi 4-5 tunniks tarretuma. Kaunista pealt sulatatud martsipani ja shokolaadiga.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee