Küpsetamata magustoidud
2. jaanuar 2009, 12:01

Piparkoogitort glögitarretisega

Vürtsikas jõulutort.

Koostisosad
PŌHI:
200 g muredaid piparkooke
50 g sulatatud margariini
3-4 sl vett
TÄIDIS:
6 tl zhelatiini
1,5 dl punast viinamarjamahla
2 muna
3 sl suhkrut
2 dl 35% rõõska koort
200 g maitsestamata toorjuustu
100 g paksu jogurtit
2 tl piparkoogimaitseainet
KAUNISTUSEKS:
peotäis väikeseid tumedaid rosinaid
1 dl tarretisesuhkrut (hyytelösokeri)
2 dl glögi või punast viinamarjamahla
vahukoort või valgeid beseelilli

Valmistamine
Kata väikese lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja kinnita vormi serv paigale. Lõika paberi ülejääk paari sentimeetri kauguselt ära. Purusta piparkoogid, sega juurde sulatatud või ja pihusta peale nii palju vett, et segu hakkab koos püsima. Suru segu vormi põhjale ühtlaseks kihiks.
Pane zhelatiin mahlaga paisuma, sulata siis kuumas veevannis ning lisa kuumale lahusele piprakoogimaitseaine. Vahusta toasoojad munarebud suhkruga, teises kausis vahusta koor.
Mikserda toasoe toorjuust jogurtiga kohevaks, kalla selle peale kordamööda mõlemad vahud ja tõsta suure lusikaga suunaga alt ülespoole segamini. Vahusta munavalged, jäta ootama. Sega täidisesse leige zhelatiinilahus võimalikult õrnalt, et vahtu mitte lõhkuda. Kalla kohe peale munavalgevaht, tõsta lusikaga kiiresti läbi ning kalla segu viivitamatult vormi. Lase külmkapis kinnikaetult järgmise päevani tarduda. 
Aja glögi või mahl keema, lahusta selles tarretisesuhkur ja aja veel korraks keema. Raputa tordi pinnale rosinaid. Kalla leigeks jahtunud segu tordile ja lase jahedas tarretuda. Soovi korral kaunista vahukooretupsude või beseelilledega.