Küpsetised
27. detsember 2004, 10:00

Tomati-kalapirukas

Lahtine pärmitainapirukas

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
¾ klaasi leiget vett või piima
20 g pärmi
½ tl soola
3 sl toiduõli või sulatatud margariini
250 g jahu
TOMATI- JA KALAKATE:
2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
2sl. toiduõli
4-5 tomatit
4 sl. tomatipüreed
soola
pipart
basiilikat
1 karp sardiine
4-5 kilufileed
mõned oliivid
150-200 g. juustu

Valmistamine
Pärm segada leige vedelikuga, lisada sool, rasvaine ja jahu, sõtkuda ja lasta soojas kohas kerkida. Hästi kerkinud tainast veeretada pall, see rullida kettaks ja tõsta vormi või pannile. Ketas peab olema küllalt suur ja vormi panni külgi nii kõrgelt katma, et täidis sealt välja ei ulatu. Tainas pintseldada toiduõliga, sellele panna ühtlase kihina täidis, lasta veidi aega kerkida ja küpsetada keskmise kuumusega ahjus vastavalt piruka paksusele 20-35 minutit. Sibulad ja küüslaugud hakkida, hautada rasvaines, lisada tomatid, tomatipüree, hautada 15-20 minutit ja maitsestada soola, pipra ning basiilikuga. Väljarullitud tainas pintseldada toiduõliga, sellele panna jahtunud tomatihautis, peale laotada ühesuguste vahedega sardiinid, kilufilee ja oliivid, puistada üle riivjuustuga ja küpsetada keskmise kuumusega ahjus umbes 20 minutit.