Veiseliha retseptid
28. veebruar 2008, 12:38

Härjamedaljonid

Härjamedaljonid rosmariini-šokolaadikastmega

Kogus: ühele

Koostisosad
2 x 80 g veise sisefilee medaljoni (sööja kohta) 1+1 spl kvaliteet koorevōid
1 spl toiduõli
1 tl Fazeri kakaopulbrit
Maldon meresoola,
musta pipart veskist
1 küüslauguküüs viilutatuna
½ tl a´la Meira rosmariini
1 dl punast kuiva veini
1 tl Bong`i uluki- ja kukeseene fondi

Valmistamine
Kuumuta malmpannil õli ja 1 osa võist. Pruunista medaljonid kummaltki poolt kuldpruuniks - jättes küpsus keskmiseks, maitsestades pipraga mõlemalt poolt; soolaga maitsesta vaid pealmine küpse pool - võta liha pannilt ja aseta soendatud taldrikule, kattes pealt fooliumiga KASTE: lisa pannile ülejäänud või, küüslauk, kakao ja vein. Lase keema tõusta, seejärel lisa rosmariin ja fond. Keeda vaiksel tulel segades umbes 1 minuti jagu. Serveeri, kallates medaljonid kastmega üle. Juurde võib serveerida balsamico-shiitake seeni: - sulata segades pannil 1 tl Demerara suhkrut ja palsamiäädikat - kui kontsistents meenutab siirupit, lisa seened ja n-ö glasuuri kiirelt nii, et siirup kataks õhukeselt seeni, maitsesta soola-pipraga.