Küpsetised

Jõulupärg 

Triinu, 16. detsember 2004, 10:11
Maitsev jõulusai

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
700 g jahu
50 g pärmi
1 kl piima
3 sl suhkrut
soola
3 muna
200 g margariini
TÄIDIS:
150 g võid
250 g tuhksuhkrut
100 g sukaadi
150 g rosinaid

Valmistamine
Jahu sõelutakse kaussi. Pärm segatakse osa suhkruga vedelaks, lisatakse soe piim, munad ja sool ning sõtkutakse taignaks. Viimase ainena lisatakse toasoojas seisnud pehme margariin. Taigen lastakse kerkida umbes kahekordseks, siis rullitakse õhukeseks pikaks leheks. Pehme või segatakse sõelutud tuhksuhkruga ja määritakse ühtlase kihina taignale.peale puistatakse pestud ja tahendatud rosinaid ja hakitud sukaadi. Keeratakse kokku pikaks peeneks rulliks, see lõigatakse 4 - 5 cm pikkusteks tükkideks, need pannakse võitatud plaadile ringikujuliselt üksteise kõrvale püsti. Lastakse uuesti 30 minutit kerkida, määritakse pealt munaga ja küpsetatakse 200°C kuumuses 20 - 30 minutit. Seda saia ei lõigata viiludeks, vaid murtakse palakaupa.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee