Küpsetised

Tähekeeks 

triinu, 15. detsember 2004, 21:10
Tähekujuline keeks

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g margariini
200 g suhkrut
3 muna
200 g nisujahu
100 g korinte (väikeseid seemneteta rosinaid)
1 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl konjakit või sidrunimahla
sukaadi
KAUNISTUSEKS:
tuhksuhkrut või kompotikirsse

Valmistamine
  Margariin vahustada suhkruga. Edasi vahustades lisada ükshaaval munad. Segada jahu hulka väikesed seemneteta rosinad, küpsetuspulber, kaneel ja sukaad. Lisada jahu vahustatud rasvainele, maitsestada segu konjakiga või sidrunimahlaga. Valada taigen tähekujulisse või rõngasvormi ning küpsetada 175°C juures umbes tund aega. Kui keeks kipub kõrbema, tuleb see pealt katta fooliumiga. Enne serveerimist kaunistada keeks tuhksuhkruga või suhkruglasuuriga (60 g tuhksuhkrut + 1 ½ - 2 tl vett). Suhkruglasuuri võib keeksile lasta plastikaatkotist, mille nurka on tehtud auk. Tore oleks keeksi kaunistada ka külmutatud või kompotikirssidega.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee