Lõunasöögi retseptid

Lihasült 

Toidutare, 15. detsember 2004, 20:43
Lisandiks sobivad keedetud kartul, äädikas, sinep, mädarõigas.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kondist sealiha (jalad, koodid, pea)
1 kg kondist vasikaliha
3½-4 liitrit vett
1 terve sibul
1 porgand
1 petersell
1 tk sellerit
soola
8 tera pipart
6 tera vürtsi
1 loorberileht

Valmistamine
  Pese liha ja raiu tükkideks, pane külma veega keema. Riisu vaht, keeda nõrgal tulel 2-4 tundi. Kui mõni lihatükk varem pehmeneb, tõsta see välja ja hoia külmas. Poolel keemisel lisa maitseviljad, soola ja vürtsid lisa 15 minutit enne keetmise lõpetamist. Lõika liha kontidelt ja tükelda väikesteks tükkideks. Kurna keeduleem, sega tükeldatud liha, kuumuta veel kord keemiseni. Maitsesta sült ja tõsta külma veega loputatud kausikestesse või vormidesse ning lase tarduda külmas kohas. NB! Ära lase külmuda! Vasikaliha asemel võib võtta ka noorloomaliha, kuid seljuhul lisa kas rohkesti seakamarat või zhelatini (10-15 g liitri vedeliku kohta) 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee