Toidukordade retseptid

Ämmapiparkoogid 

Triinu, 15. detsember 2004, 11:48
Piparkoogid

Kogus: ühele

Koostisosad
0,5 kl siirupit
1 tl kaneeli
1 tl pipart
0,5 tl nelki
0,5 tl ingverit
200 g võid
200 g suhkrut
1 muna
0,5 kg 35%-list rõõska koort
1,5 - 2 tl söögisoodat
umbes 0,5 kg nisujahu

Valmistamine
Maitseained kuumutatakse siirupis ja jahutatakse. Või vahustatakse suhkruga, segatakse hulka muna ja jahtunud siirup, rõõsk koor ja soodaga jahu. Sõtkutakse taigen ja hoitakse külmkapis järgmise päevani. Taigen rullitakse 3 mm paksuseks, vormitakse piparkoogid ja küpsetatakse 200°C ahjus umbes 7 minutit. Kaunistatakse suhkruvõõbaga.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee