Toidukordade retseptid
15. detsember 2004, 11:48

Ämmapiparkoogid

Piparkoogid

Kogus: ühele

Koostisosad
0,5 kl siirupit
1 tl kaneeli
1 tl pipart
0,5 tl nelki
0,5 tl ingverit
200 g võid
200 g suhkrut
1 muna
0,5 kg 35%-list rõõska koort
1,5 - 2 tl söögisoodat
umbes 0,5 kg nisujahu

Valmistamine
Maitseained kuumutatakse siirupis ja jahutatakse. Või vahustatakse suhkruga, segatakse hulka muna ja jahtunud siirup, rõõsk koor ja soodaga jahu. Sõtkutakse taigen ja hoitakse külmkapis järgmise päevani. Taigen rullitakse 3 mm paksuseks, vormitakse piparkoogid ja küpsetatakse 200°C ahjus umbes 7 minutit. Kaunistatakse suhkruvõõbaga.