Tortide retseptid

Jõulukuusetort 

Toidutare, 23. detsember 2004, 20:01
Jõulukuusetort
Pidulik jõulutort.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
4 tk muna
4 dl suhkur
2 dl kartulijahu
4 tl küpsetuspulber
2 tl vanillisuhkur
3 dl jahu
2 dl soe vesi (40º C)
MAASIKAKREEM
4 tk muna
1 dl suhkur
2 dl püreestatud maasikad
5 tk zhelatinileht
3 dl 35% rõõsk koor
0.5 dl piim
KOHUPIIMAKREEM
3 dl kohupiim
3 dl 35% rõõsk koor
KAUNISTUS
mandlimass
toidutvärv
hõbedased suhkrukuulid

Valmistamine
 PÕHI: Vahusta muna ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa jahu, kartulijahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ja vesi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175º C juures ahju alumises osas u 50 minutit. NB! Ära ava ahjuust enne 40 minutit. Jahtunud põhi lõika kolmnurkse kujuga (sarnaselt kuusele).TÄIDIS: Vahusta munavalge tugevaks vahuks, vahusta ka koor küllaltki tugevaks (NB! ära vahusta üle, läheb võiks). Siis vahusta munakollased suhkruga tugevalt. Võta zhelatiinilehed veest ja sulata nõrgal kuumusel. Kuumuta piim ja lisa zhelatiinile. Sega korralikult. Vahusta zhelatini-piimasegu munakollaseseguga. Lisa püreestatud maasikad, koor ja munavalgevaht. Lase kreemil enne kasutamist seista u üks tund. Lõika tordipõhi kolmeks ja määri kreem kihtide vahele. Kohupiimakreem määri ümberringi, kuid õhuke kiht. KAUNISTUS: Sega mandlimass toiduvärvidega ja kaunista vastavalt oma fantaasiale. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee