Jõulutiramisu
Küpsetamata magustoidud
14. detsember 2004, 14:45

Jõulutiramisu

Pidulik magustoit jõululauale.

Koostisosad
3 munakollast
2 munavalget
4 sl suhkrut
250 g Mascarpone (vōi muud toorjuustu)3 suurt paksu, pehmet piparkooki
1½ dl külma, kanget espressokohvi
riivitud apelsinikoort
2 sl Cointreau
jahvatatud kaneeli
kakaod

Valmistamine
Vahusta munakollased 2 sl suhkruga vähemalt 15 minutit. Lisa toorjuust, liköör ja riivitud apelsinikoor vahustatud munakollasesse ja sega siledaks kreemiks. Vahusta munavalged 2 sl suhkruga tugevaks valgeks vahuks ja sega ettevaatlikult munakollaseseguga. Võta magustoidupokaalid, kata põhi kreemiga, tee piparkoogid tükkideks ja kasta tükid kohvi sisse, pane kohe kohvised piparkoogid klaasi kreemi sisse. Täida klaas kreemiga. Puista peale kaneeli ja kakaod. Kaunistauseks võid panna väheses suhkruvees keedetud apelsinikoore. Tõsta vähemalt üheks tunniks külma.