Nädala kook

Klassikaline piparkoogimaja 

Toidutare, 11. detsember 2008, 12:37
Piparkoogimaja I 
Dekoratiivne piparkoogimajake.

Koostisosad
1½ dl suhkrut
1 dl siirupit
50 g vōid vōi margariini
2 tl kaneeli
2 tl ingverit
2 tl nelki
1½ dl piima
½ sl bikarbonaadi
8-9 dl jahu
KAUNISTUS:
1 munavalge
1 tl äädikat
4 dl tuhksuhkrut
(toiduvärve)
(vōileivapaber pritsi valmistamiseks)
mandlilaaste
tuhksuhkrut
suhkrulilli
KARAMELSIIRUP:
2 dl suhkrut
1 dl vett
1 sl glükoosi

Valmistamine
Sega suhkur, siirup ja rasvaine potis. Kuumuta kuni rasvaine on sulanud. lisa maitseained ja piim. Sega korralikult ja lase tainal jahtuda. Sega söögisooda vähese jahuga ja sega tainasse, seejärel lisa ülejäänud jahu. Pane tainas toidukilesse ja tõsta jahedasse vähemalt üheks ööpäevaks. Sõtku tainas veel kord läbi. Tainas peab olema küllaltki tugev, rulli tainas seejärel u 2 mm paksuseks. Pane paberkujundid tainale ning lõika taiast majadetailid välja. Küpseta 175º C juures ahju keskosas, suuri tükke 10-15 minutit, väikeseid tükke 5-7 minutit. Lase valmis tükkidel jahtuda plaadil.
Kaunistuseks sega munavalge, tuhksuhkur ja äädikas tugevaks matiks vahuks. Sega sobivat värvi ja kaunista detailid ning seejäärel lase detailidel kuivada.
Karamellsiirupist "liimi" jaoks keeda suhkur, vesi ja glükoos paksuks, helekollaseks siirupiks.
Valmis siirupiga liimi piparkoogimaja kokku, samas võid ka valmis suhkru kaunistusi, mandlilaaste jms liimida. Liimitud mandlilaastud puista üle tuhksuhkruga.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee