Prantsuse köök

Piparkoogid 

Mari, 14. detsember 2004, 09:16
Piparkoogid 
Prantsuse piparkoogid.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g margariini
150 g suhkrut
200 g siirupit
1-2 tl kaneeli
1/2 tl nelki
1 tl ingverit
100 g mandleid
1 sl konjakit
½ tl söögisoodat
500-600 g jahu

Valmistamine
  Margariin vahustatakse suhkruga, lisatakse siirup, konjak, peenestatud maitseained, hakitud mandlid. Lõpuks segatakse juurde jahu koos peeneks hõõrutud põdrasarvesoolaga. Tainast veeretatakse kaks rulli, need pannakse kaetult järgmise päevani jahedasse kohta. Siis lõigatakse rulli otsast terava noaga õhukesed viilud või kettad, pannakse võitud pannile ja küpsetatakse 200º C juures ahju keskosas 5-6 minutit. Hoia piparkooke kaanega kaetud purgis,kuivas kohas. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee