Piparkoogid
Prantsuse köök
14. detsember 2004, 09:16

Piparkoogid

Prantsuse piparkoogid.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g margariini
150 g suhkrut
200 g siirupit
1-2 tl kaneeli
1/2 tl nelki
1 tl ingverit
100 g mandleid
1 sl konjakit
½ tl söögisoodat
500-600 g jahu

Valmistamine
  Margariin vahustatakse suhkruga, lisatakse siirup, konjak, peenestatud maitseained, hakitud mandlid. Lõpuks segatakse juurde jahu koos peeneks hõõrutud põdrasarvesoolaga. Tainast veeretatakse kaks rulli, need pannakse kaetult järgmise päevani jahedasse kohta. Siis lõigatakse rulli otsast terava noaga õhukesed viilud või kettad, pannakse võitud pannile ja küpsetatakse 200º C juures ahju keskosas 5-6 minutit. Hoia piparkooke kaanega kaetud purgis,kuivas kohas.