Kiudainerikkad toidud
15. detsember 2004, 09:02

Ananassiüllatus

Dekoratiivne magustoit.

Koostisosad
2 väikest küpset ananassi
2 sl likööri (Cointreau)
½ liitrit jäätist
BESEE:
3 munavalget
1½ dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Valmistamine
Poolita ananass keskelt pikkupidi, läbi leheroseti. Lõika välja viljaliha ja puhasta keskmisest puisest osast ning tükelda kuubikuteks. Jaga süvendatud koortesse. Piserda likööri peale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa pool suhkru ja vanillsuhkru kogusest. Vahusta veel veidi ning lisa ülejäänud suhkur, vahusta.
Tõsta jäätisekuhjakesed kuubikuteks lõigatud ananasside peale ning kata tordipritsist pritsides munavalgevahuga. Tõsta ananassi pooled kuumakindlasse vormi, lisa jääd vormi põhja. Küpseta 225 kraadi C juures ahju ülemises osas u 5 minutit.