Lõunasöögi retseptid

Maksavorst rosinatega 

Toidutare, 24. veebruar 2008, 09:55
Jõuluhõnguline maksavorst.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g vasika- vōi kanamaksa
5 dl piima
¾ dl kruupe
3 sl hakitud sibulat
3 sl rasvainet
100 g sealiha hakkliha
1 muna
1 dl rosinaid
1½-2 tl soola
2 g jahvatatud valget pipart
(1 tl kartulijahu)
½ meeter soolikaid

Valmistamine
Kui maks on külmutatud, siis sulata see kõigepealt. Lase piim keema ja lisa kruubid. Keeda tasasel tulel, jahuta. Kuumuta sibul rasvaines. (ÄRA pruunista!) Sega maks, kruubid, sibul, hakkliha, muna, rosinad, maitsesta soola ja maitseainetega. Küpseta veidi maitseks. Kui tainas on liiga vedel , lisa veidi kartulijahu. Täida puhastatud sooled ja seo puuvillase nööriga parajad vorstid. Vorstid pane kuuma vähese soolaga maitsestatud vette ja kuumuta u 30 minutit.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee