Pähklitort
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
PŌHI:
150 g puhastatud pähkleid
3 dl tuhksuhkrut
3 suurt munavalget
TÄIDIS JA KAUNISTUS:
u 200 g kvaliteetset okolaadi
6 dl 35%-list rōōska koort
kakaod
marju vōi puuvilju
sidrunmelissi
Valmistamine
Jahvata pähklid ja sega tuhksuhkruga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa pähkli-suhkrusegule. Joonista küpsetuspaberile u 25 cm läbimõõduga ringid, jaga tainas nendesse ringidesse ühtlaselt ja küpseta 150º C juures 12-14 minutit. Jahuta ja võta ettevaatlikult paberiküljest. TÄIDIS JA KAUNISTUS: Sulata šokolaad kuumaveevannis, pintselda paksult üle jahtunud tordipõhjade. Ülejäänud šokolaad vala küpsetuspaberile ja tõsta külma tahenema.Vahusta koor ja jaga igale põhjale (jäta ka kaunistamiseks), ja pane tort kokku. Kaunista tort vahukoorega, puista üle kakaopulbriga. Võta külmast tahenenud šokolaad ning lõika sobivad tükid (piklikud, kandilised, kolmnurgad) ja kaunista tort šokolaaditükkide, marjade või puuviljade ning sidrunmelissioksakestega.
Kommentaarid (0)