Võileivade retseptid

Püramiidtort 

Toidutare, 30. november 2004, 08:49
Pidulik võileivatort.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
9 suurt vōi 18 väikest saiaviilu
TÄIDIS 1:
150 g peekonimaitselist sulatatud juustu
250 g suitsusingiribasid
½ dl cremé fraiche
1 dl hakitud paprikat
TÄIDIS 2:
100 g küüslaugu maitselist toorjuustu
1 dl cremé fraiche
1 dl hakitud kurki (väikesed kuubikud)
1 dl hakitud rediseid (väikesed kuubikud)
KATE:
1 dl maitsestamata kohupiima
1 dl cremé fraiche
KAUNISTUS:
salatilehti
200 g keedusingiviile
1 dl cremé fraiche
2 kiivit
250 g poolitatud kokteilitomateid
20 füüsalist
2 ploomi
maitserohelist
petersellilehti

Valmistamine
  Lõika saiaviiludel kandid ja lao kõrvuti 3 pikka või 6 väikest saiaviilu. Sega täidis nr 1 ja määri põhjale. Pane veel üks kiht saiaviile, sega täidis nr 2. Määri sellest kogusest 2/3, nüüd võta 2 pikka või 4 väikest saiaviilu ja lao tordi keskele, määri peale ülejäänud 1/3 täidisest. Ning viimaseks pane tordi peale 1 pikk või 2 väikest saiaviilu (nii tekib kerge kolmnurk). Sega kattekreem ja kata sellega kogu tort (pealt ja servad). Lühemad tordi servad kaunista salatilehtedega. Pikemad servad singiviiludega. Kaunista cremé faichega (tordipritsist), kiivide, kokteilitomatite ja füüsalisega, keskelt kaunista singiviiludega. Kasuta kokteilitikke kui vaja,et singiviile püsti hoida. Lõika ploomid õhukesteks viiludeks, lisa kaunistuseks. + petersell ja maitseroheline. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee