Šokolaaditort II
Kiudainerikkad toidud
15. detsember 2007, 14:48

Šokolaaditort vaarikatega

Koostisosad
PŌHI:
100 g vōid
3 dl suhkrut
2 muna
5 sl kakaod
1½ dl jahu
1 g soola
KREEM:
150 g valgetšokolaadi
1 muna
2 dl rōōska koort
1 dl kohupiima (10%-list)
KAUNISTUS:
marjad

Valmistamine
PÕHI: Sulata või potis, lisa teised koostisosad ja sega tainas. Pane tainas 23 cm läbimõõduga lahtikäivate servadega võitatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit, jahuta.
KREEM: Sulata šokolaad kuumaveevannis, sega korralikult ja lase veidi jahtuda ning lisa muna. Vahusta 35%-line koor ja lisa šokolaadile koos kohupiimaga. Vala kreem koogpõhjale ning aseta kook sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks. Võta u pool tundi enne serveerimist sügavkülmast välja.