Küpsetised

Sidrunikook II 

Toidutare, 27. september 2004, 10:58
Sidrunikook II 
Hõrgutav sidrunikook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 50 minutit + u 40 minutit küpseb.

Koostisosad
PŌHI:
125 g vōid
2½ dl jahu
½ dl tuhksuhkrut
1 sl vett
TÄIDIS:
3 dl vett
1½ dl suhkrut
1 dl maisitärklist
1 sidrunimahl ja riivitud koor
1 laimimahl ja riivitud koor
4 munakollast
1 dl 35%-list vahukoort
KATE:
4 munavalget
1½ dl suhkrut
tuhksuhkur

Valmistamine
Sega tainas ja pane 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, lase tainal külmas u 30 minutit seista. TÄIDIS: Sega vesi, suhkur ja maisitärklis ning sidruni- ja laimimahl ning riivitud koor. Keeda veidi tasasel tulel samaegselt segades. Võta pott tulelt ja lisa ükshaaval munad, igakord korralikult segades. Lisa koor. Vala sidrunikreem külmas seisnud tainale ning küpseta 150 kraadi juures u 20 minutit ehk kuni sidrunikreem on valmis. (st, kuni kreem on nii läbiküpsenud, et seda on võimalik lõigata.) KATE: Vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa järk-järgult vahustamise ajal. Pritsi tordipritsist või määri vahustatud munavalge küpsetatud sidrunikoogile. Küpseta veel 175 kraadi juures u 8 minutit. Keera kuumus kinni ja lase koogil jahtuda ahjus. Jahtunud koogile puista tuhksuhkrut. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee