Leeni pühapäevasupp peediga
Koostisosad
300 g liha
2 sl vōid
500 g punast peeti
2 sibulat
1 porgand
200 g peakapsast
1 1/4 liitrit juurviljapuljongit
1 loorberileht
1 sl punase veini vinegretti
soola
pipart
½ dl hakitud peterselli
SERVEERIMISEL:
5 sl hapukoort
1 tl riivitud mädarōigast
Valmistamine
Tükelda liha kuubikuteks, pruunista võis. Tükelda juurviljad v.a. peet. Kuumuta juurvilju koos lihaga mõni minut. Lisa puljong ja loorberileht. Lase nõrgal kuumusel keeda u 30 minutit. Riivi peet jämeda riiviga, lisa supile ja lase supil veel veidi keeda. Maitsesta vinegreti, soola ja pipraga. Puista peale hakitud petersellilehti. Sega hapukoor riivitud mädarõikaga ja lisa kaunistuseks, igale portsjonile.
Kommentaarid (0)