Kiudainerikkad toidud

Leeni pühapäevasupp peediga 

Toidutare, 22. veebruar 2005, 12:26
Maitsev peedisupp.

Koostisosad
300 g liha
2 sl vōid
500 g punast peeti
2 sibulat
1 porgand
200 g peakapsast
1 1/4 liitrit juurviljapuljongit
1 loorberileht
1 sl punase veini vinegretti
soola
pipart
½ dl hakitud peterselli
SERVEERIMISEL:
5 sl hapukoort
1 tl riivitud mädarōigast

Valmistamine
Tükelda liha kuubikuteks, pruunista võis. Tükelda juurviljad v.a. peet. Kuumuta juurvilju koos lihaga mõni minut. Lisa puljong ja loorberileht. Lase nõrgal kuumusel keeda u 30 minutit. Riivi peet jämeda riiviga, lisa supile ja lase supil veel veidi keeda. Maitsesta vinegreti, soola ja pipraga. Puista peale hakitud petersellilehti. Sega hapukoor riivitud mädarõikaga ja lisa kaunistuseks, igale portsjonile.