Küpsetised

Õunakook II 

Toidutare, 12. detsember 2007, 20:21
Muretainast plaadikook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
--

Koostisosad
PŌHI:
1 kg muretainast
KATE:
1 kg ōunu
100-150 g suhkrut
jahvatatud kaneeli
muna
tuhksuhkrut

Valmistamine
Rulli tainas õhukeseks (u 4-5 cm paksuseks), keera ümber tainarulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Tekkinud praod suru kokku ning torgi kahvliga tainasse augud, et see kohati küpsemisel üles ei kerkiks. Seejärel küpseta koogipõhi poolvalmis, kata ettevalmistatud õunatükkidega (koori, puhasta südamikest ja lõika viiludeks). Puista üle kaneeli-suhkruseguga. Koogi võid katta tainaribadega. Pealt määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 200 kraadi juures, kuni kook on kollakaspruun ning õunad pehmed. Jahuta. Jahutatud koogile puista peale tuhksuhkrut. PS! Kui paned õunad küpsetamata tainale, siis puista õunte alla 2-3 sl riivsaia, see väldib puuviljamahla imbumist tainasse. Väljaimbunud mahl teeb koogipõhja niiskeks ja takistab selle krõbedaks küpsetamist. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee