Küpsetised
12. detsember 2007, 20:19

Prantsuse sibulapirukad

Hõrk sibulapirukas. Soovitatav on küpsetada väikestes vormides.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
70

Koostisosad
PŌHI:
3 dl jahu
125 g vōid
1 sl külma vett
TÄIDIS:
7-8 kollast sibulat
2 küüslauguküünt
2 sl kapprit
1 sl värsket tüümiani
soola
pipart
12 kokteilitomatit
1 väike purk sardiine
1 dl musti oliive ilma seemneteta
KAUNISTUSEKS:
toorjuustu
tüümian

Valmistamine
Valmistusviis
Sega kiiresti pirukatainas ja jaga väikestesse vormidesse (8 tk) ning tõsta u 30 minutitks külma.
Koori ja tükelda sibul ning kuumuta nõrgal tulel 15-20 minutit.
Tükelda küüslauk ja lisa sibulale enne kuumutamise lõpetamist.
Lisa kappar ja tüümian ning maitsesta soola ja pipraga.
Poolita tomatid ja sardiinid.
Jaga sibulasegu, tomatid, sardiinid ja oliivid vormidesse.
Küpseta 175-200 kraadi juures 20-25 minutit või helepruuniks.
Enne serveerimist lisa üks teelusikatäis toorjuusu ja tüümianioks.