Küpsetised

Vanaema õunakook 

Toidutare, 12. detsember 2007, 20:13
Lihtsalt valmiv kodune õunakook. Kook on eriti maitsev, kui asendad riivsaia purustatud kaerahelvestega, mis on maitsestatud kardemoniga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
40

Koostisosad
7-8 haput ōuna
3 dl riivsaia
3/4 dl suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli
50-75 g (külma)vōid

Valmistamine
Sega riivsai, suhkur ja kaneel. Koori õunad ja puhasta südamikest ning lõika viiludeks. Täida 1½-2-liitrine võitatud vorm riivsaia ja viilutatud õuntega. Riivi juustunoaga külm või koogi peale. Et kergem oleks riivida, siis kasta nuga aeg-ajalt külma vette. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas u 30 minutit. Kui õunad ei ole veel pehmed, lülita kuumus välja ja lase veidi juurde küpseda. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee