12. detsember 2007, 20:13
Vanaema õunakook
Lihtsalt valmiv kodune õunakook. Kook on eriti maitsev, kui asendad riivsaia purustatud kaerahelvestega, mis on maitsestatud kardemoniga.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
40
Koostisosad
7-8 haput ōuna
3 dl riivsaia
3/4 dl suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli
50-75 g (külma)vōid
Valmistamine
Sega riivsai, suhkur ja kaneel. Koori õunad ja puhasta südamikest ning lõika viiludeks. Täida 1½-2-liitrine võitatud vorm riivsaia ja viilutatud õuntega. Riivi juustunoaga külm või koogi peale. Et kergem oleks riivida, siis kasta nuga aeg-ajalt külma vette. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas u 30 minutit. Kui õunad ei ole veel pehmed, lülita kuumus välja ja lase veidi juurde küpseda.
Kommentaarid (0)