Küpsetised

Toorjuustukook sidruni ja punase sõstraga 

Toidutare, 12. detsember 2007, 09:56
Toorjuustukook sidruni ja punase sõstraga.

Koostisosad
KOOK
200 g Digestive'i küpsised
100 g Või
3 tk Muna
1 dl Suhkur
200 g Maitsestamata toorjuust
250 g Kodujuust
1 tk Sidrun (riivitud koor)
ŽELEE
3 tk Želatiinileht
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
0.5 dl Vesi
0.5 dl Suhkur
200 g Punased sõstrad (koos rootsuga)

Valmistamine
1. Purusta küpsised, sulata rasvaine kas potis või mikrolaineahjus täisefektil (maksimaalselt 380 W) u 30 sekundit. Sega purustatud küpsis sulatatud rasvainega tainaks. Vala saadud tainas u 24 cm läbimõõduga ja lahtikäivate servadega vormi.
2. Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kodujuust ja toorjuust.
3. Pese sidrun korralikult kuuma veega ja riivi koor. Lisa riivitud sidrunikoor juustusegusse ja vala vormi.
4. Küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures u 30 minutit, seejärel jahuta küpsetis.
5. Pane želatiinilehed hästi külma vette ja lase seista u 5 minutit.
6. Kuumuta potis sidrunimahl, suhkur ja vesi. Sulata leotatud želatiinilehed ning jahuta, kuni želee hakkab tarretuma veidi.
7. Kaunista tort punaste sõstardega ja vala üle želeega. Hoia torti jahedas, kuni želee on täielikult tarretunud (u 2 tundi).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee