Kiudainerikkad toidud
11. detsember 2007, 09:15

Õunad kaneelivahuga

Rosinatega maitsestatud õunaviilud koos kaneelivahuga on tõeline hõrgutis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
u 35 minutit + jahutamine.

Koostisosad
3 lehte ˛elatiini vōi 1½ tl ˛elatiinipulbrit
2 tl kaneeli
2 dl piima
4 munakollast
1½ dl suhkrut
2 dl 35%-list rōōska koort
4 haput ōuna (600 g)
50 g margariini vōi vōid
1 dl rosinaid
2 dl ōunamahla

Valmistamine
Leota želatiini külmas vees u 10 minutit. Lase piim keema tõusta, lisa kaneel ning suhkruga segatud munakollased. Kuumuta segu keemiseni, kogu aeg kloppides. Ära keeda. Pigista želatiinist vesi välja ja sulata see kuuma segu hulka. Hoia saadud segu jahedas. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks ja lisa pooltarretunud segu hulka. 
Koori õunad, puhasta seemnetest ja viiluta. Kuumuta rasv pannil ning hauta selles rosinaid ja õunu mõni minut, kuid ära pruunista. Lisa õunamahl ja hauta veel paar minutit, jahuta. Laota kaneelivaht ja rosinatega õunad kihiti magustoidupokaalidesse.