Kiudainerikkad toidud

Õunad kaneelivahuga 

Toidutare, 11. detsember 2007, 09:15
Rosinatega maitsestatud õunaviilud koos kaneelivahuga on tõeline hõrgutis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
u 35 minutit + jahutamine.

Koostisosad
3 lehte ˛elatiini vōi 1½ tl ˛elatiinipulbrit
2 tl kaneeli
2 dl piima
4 munakollast
1½ dl suhkrut
2 dl 35%-list rōōska koort
4 haput ōuna (600 g)
50 g margariini vōi vōid
1 dl rosinaid
2 dl ōunamahla

Valmistamine
Leota želatiini külmas vees u 10 minutit. Lase piim keema tõusta, lisa kaneel ning suhkruga segatud munakollased. Kuumuta segu keemiseni, kogu aeg kloppides. Ära keeda. Pigista želatiinist vesi välja ja sulata see kuuma segu hulka. Hoia saadud segu jahedas. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks ja lisa pooltarretunud segu hulka. 
Koori õunad, puhasta seemnetest ja viiluta. Kuumuta rasv pannil ning hauta selles rosinaid ja õunu mõni minut, kuid ära pruunista. Lisa õunamahl ja hauta veel paar minutit, jahuta. Laota kaneelivaht ja rosinatega õunad kihiti magustoidupokaalidesse.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee