Hoidised

Mari kodused hapukurgid 

Kassisaba, 4. august 2004, 17:29
Kodused kurgid, arhviipiltFoto: PantherMedia/Scanpix
Ūlihead hapukurgid.

Koostisosad
3 kg saledaid umbes 10 cm pikkuseid kurke
3 liitrit karget, külma, kloorivaba vett
küüslauku
soola
tillivarsi ja -seemneid
mustasõstralehti

Valmistamine
Kurgid olgu saledad umbes 10 cm pikad. Kurgid pesta korralikult jooksva vee all, nühkides neid harjaga. Seejärel panna 10 tunniks kargesse külma vette seisma. Tillivared ja mustasõstralehed lõigata nii pikaks, et mahuvad korralikult purki. Küüslauk koorida ja viilutada. Purgi põhja panna mustasõstralehed, tillivarsi , näpuotsaga tilliseemneid ja üks keskmine küüslaugu viilutatud küüs.
Sinna peale laduda tihkelt kurgid. Mida vähem tühje kohti purki jääb, seda parem. Nii laduda vaheldumisi purk korralikult täis. Peale jäävad mustasõstralehed ja tillivarred.
1 liitri vee kohta võtta 1 keskmise kuhjaga supilusikatäis soola. Sool lahustada vees ja kallata kurkidele. Vesi peab olema purgi ääreni, hiljem juurde lisada ei tohi. Siis panna nad 4-5 päevaks lahtiselt tuppa seisma. Pange purgi alla kauss, sest käärimisprotsessi tulemusena hakkab vesi üle tulema. Korjake ära tekkinud vaht. Pärast lahtiselt seismist kaanetage plekk-kaanega ja toimetage jahedasse kohta. Kontrollige, et purk oleks hästi suletud.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee