Kiudainerikkad toidud

Hapendatud peedid 

Toidutare, 21. august 2004, 19:45
Hapendatud peete tarvitatakse salatina või salatites ja peedisuppides.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
väikesed peedid
sool
vesi

Valmistamine
Hapendatud peedid peavad olema väikesed, ühesuurused, siledapinnalised ning terved
juuri ei tohi ära lõigata. Pese peedid hoolega mitmes vees, leota 20-30 minutit külmas vees ja pese siis veel kord, et mullaosaksed põhjalikult eemalduksid. Peetide hapendamiseks kasutatakse puust pütti, emailitud pange või klaas purki. Pane puhtad peedid nõusse, vajutiskaas või taldrik ja raskus aseta peale ning 3-4%-line soolalahus vala üle. See peab 3 cm kõrguselt peete katma. Lase peete u 2 nädalat soojas ruumis käärida, peale kogunev vaht eemalda pidevalt. Kui käärimine on lõppenud, puhasta vajutiskaas ja raskus ning nõu küljed sinna jäänud vahuosakestest, vajutiskaas ja raskus aseta tagasi, kata nõu kattekaane või paberiga. Hapnemisel omandab soolalahus punase värvuse, meeldivalt hapu maitse ja osutub tervislikuks joogiks. Peedid aga muutuvad veidi pehmemaks, värvuselt heledamaks, nad sisaldavad 0,75-1,2% piimhapet.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee