Küpsetised

Kukeseenepirukas 

Toidutare, 10. detsember 2007, 10:15
Maitsev lahtine seenepirukas

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
125 g margariini
4 dl jahu
½ dl vett
1 munakollane
soola
TÄIDIS:
½ liitrit
tervena keedetud kukeseeni
1 sl hakitud tilli
hapukoort
3 muna
riivjuustu

Valmistamine
Valmistusviis
Tainas valmista kas sõtkudes või köögikombainiga.
Sega margariin ja jahu.
Vahusta munakollane vähese veega ning sega jahu-margariiniseguga.
Köögikombaini kasutamise korral pole vaja tainast mõttetult kloppida, muidu muutub see liiga tihkeks. Tainas tuleb valmistada kiiresti.
Hoia tainast pool tundi külmkapis, siis aja võitatud u 28 cm läbimõõduga pirukapannil laiali ning küpseta 225 kraadi juures u 10 minutit.
Puista soola ja pipraga maitsestatud kukeseened tainal ühtlaselt laiali, lisa hakitud tilli ning soovi korral riivjuustu.
Vahusta munad kohevaks vahuks, lisa hapukoor.
Saadud mass vala kukeseentele ja küpseta 225 kraadi juures u 20 minutit.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee