Ploomikompott
Koostisosad
1 kg Ploomid (1,5-1,75 l)
1 kl Vesi
150 kuni 200 g Suhkur (0,75-1 kl)
Valmistamine
Pane puhastatud, loputatud ja nõrutatud ploomid toorelt purki või pudelisse, raputa vahetevahel nõud, et rohkem ploome mahuks.
Suhkrulahuse saamiseks keeda vett, lisa vähehaaval suhkur, keeda veel 2-3 minutit, riisu vaht, vala lahus kuumalt peene joana ploomidele, jällegi nõud vahetevahel raputades, et ploomide vahelt eemalduks rohkem õhku. Harilikult arvestatakse ühe liitri vee kohta 300 kuni 800 g suhkrut.
Kuumuta ja sulge pudelid või purgid õhukindlalt.
Keskmiselt arvestatakse 0,4 liitrir (1½-2 klaasi) suhkrulahust 1 kg puuviljade kohta.
1-liitrise nõu täitmiseks on vaja u 700-800 g puuvilju ja 0,3 liitrit (1½ klaasi) suhkrulahust, selle saamiseks võetakse 0,2 liitrit (1 klaas) vett ja 150 g (3/4 klaasi) suhkrut.
Kommentaarid (0)