Vahemere köök

Mallorca mandlikook 

Toidutare, 8. detsember 2007, 06:20
Väga maitsev ja kiiresti valmistatav mandlikook Vahemere maadest. Kook säilib mahlase ja maitsvana külmkapis u üks nädal.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
6 tk Muna
2.5 dl Tuhksuhkur
0.5 sl Vanillsuhkur
1 sl Sidrun - riivitud koor
1 tl Kaneel
200 g Mandlid
Riivsaia
Rasvainet

Valmistamine
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased koos tuhksuhkruga heledaks vahuks. Lisa vanilliinsuhkur, riivitud sidrunikoor ja kaneel. Jahvata mandlid ja sega munakollasevahuga. Vahusta munavalged ja lisa munakollasevahule (tainale) ning sega ettevaatlikult. Määri rasvainega u 26 cm läbimõõduga lahtikäiva äärega vorm ning puista üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi. Küpseta kooki 175 kraadi juures u 40 minutit. Jahuta kook vormis. Puista peale tuhksuhkrut.