Tortide retseptid

Maasikatort II 

Toidutare, 3. august 2004, 09:29
Maasikatort sidrunikreeemiga

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
3 tk Muna
2 dl Suhkur
3 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
Riivsaia
SIDRUNIKREEM
1.5 tk Sidrunilt koor ja mahl
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
2 sl Või
TÄIDIS JA KAUNISTUS
3 dl Vahukoor
1.5 l Maasikad

Valmistamine
PÕHI: Sulata või ja jahuta. Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillsuhkuruga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavahule jahtunud või ja jahusegu ning sega ettevaatlikult. Vala tainas kahe-liitrisesse võitatud ja riivsaiaga üle puistatud vormi. Küpseta 175ºC juures u 30 minutit. Võta küpsetis ahjust ja lase jahtuda vormis. Samal ajal valmista sidrunikreem kui põhi jahtub. SIDRUNIKREEM: Pane riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, muna ja suhkur kuumakindlasse kaussi ja tõsta kauss kuuma vette. Lase kreemil pakseneda, ise samal ajal vahustades. Võta kauss veest, lisa või ja sega ning lase kreemil jahtuda. VAHUKOORE-MAASIKASEGU: Vahusta koor, purusta u ½ l maasikaid moosiks ja sega poole vahukoore kogusega. Lõika koogipõhi kaheks ja määri vahukoore ja maasika seguga. Pane teine põhi vahukoore-maasikasegu peale. Määri tort sidrunikreemiga üle ja kaunista koogipritsiga tordiserv, kaunista maasikatega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee