Lõunasöögi retseptid

Täidetud seakarbonaad 

Toidutare, 31. juuli 2004, 07:31
Seakarbonaad saab eriti maitsev, kui täita see aprikoosi ja sibulaga. Toidu omapärast maitset täiendab porgandikaste.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk seakarbonaadi paksud viilud
0.5 pk (125 g) kuivatatud aprikoosid
0.5 tk sibul
1 kuni 2 tk küüslauguküüs
1 punt murulauk
2 sl margariin või või
0.5 tl sool
0.5 tl valge pipar
2 tk porgand
2 dl vesi
0.5 tk aedviljapuljongi kuubik

Valmistamine
Lõika igasse karbonaadi külje sisse tasku. Lõika aprikoosid ribadeks. Haki sibul, küüslauk ja murulauk. Täida karbonaadid aprikoosi ja hakitud sibulaga. Kinnita servad kindlalt paari hambatikuga. Pruunista karbonaadid suurel pannil rasvas mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Koori porgandid ja lõika peeneks. Tõsta peenestatud porgand pannile karbonaadide kõrvale. Kalla vesi pannile ja lisa puljongikuubik vette. Lase haududa nõrgal tulel u 20 minutit. Tõsta karbonaadid vaagnale ja hoia need soojas. Kalla porgandid ja puljong mikserisse. Mikserda, kuni kaste on ühtlane. Porgandi võib asendada ka osaliselt või täiesti porruga. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee