Tortide retseptid

Glace au four 

Toidutare, 4. detsember 2007, 19:45
Glace au four
Lihtne ja väga põnev sünnipäevatort. Valmistamist näed ka rubriigis "samm-sammult".

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
6 tk keeksiviil
JÄÄTIS
6 tk munakollane
0.5 dl tuhksuhkur
6 dl vahukoor
1 sl vanillsuhkur
KATE
4 tk munavalge
4 sl suhkur
1.5 tl vanillsuhkur
KAUNISTUSEKS
mandlilaaste
munakoor
konjakit

Valmistamine
ValmistusviisJäätis: Vahusta munakollased tuhksuhkru ja vanillsuhkruga. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, lisa munakollased. Vala segu vormi ja pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma. Kokkupanek: Pane keeksipõhjad kuumakindla vormi põhja. Libista või tõsta jäätis vormist välja keeksitükkide peale. Kate: Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa ettevaatlikult suhkur ja vanillsuhkur. Vala kate üle jäätise nii, et tekiks kerge kuhjake. Puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahju keskel 250-275ºC juures u 5 minutit, kuni kate on võtnud ilusa värvi. Pane üks hästi pestud poolik munakoor kuhja otsa, vala sinna veidi leiget konjakit. Serveerimisviis Serveeri kohe, süüta konjak