Taimetoidu retseptid

Sukaad tsitruselistest 

Toidutare, 28. juuli 2004, 13:47
Kasutatakse tortide ja kookide kaunistamiseks või lisatakse täidistesse või tainastesse.

Retsept:
1 kg Tsitrusviljade koored
0.75 kuni 1 kg Suhkur

Valmistamine:
Sukaadiks kasutatakse ainult ilusaid pakse tsitrusviljade koori.
Leota koori 2-3 päeva külmas vees, vaheta vett 1-2 korda.
Pane koored veega keema nii, et vesi vaevalt koori katab
keeda 30-40 minutit
lisa suhkur ja keeda edasi nõrgas kuumuses, kuni koored muutuvad klaasjaks ja läikivaks ning siirup venivaks.
Valmis sukaad tõsta kohe soojadesse purkidesse, vala siirup peale ja sule purgid õhukindlalt.
Hea teada
Niiviisi säilib sukaad kaua. Kui sa soovid sukaadi suhkrustada, siis nõruta sukaad siirupist ja veereta kristall- või tuhksuhkrus ning kuivata pärgamentpaberil.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee