Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
31. august 2016, 10:15

Loe, milline lihtne asi aitab sul viirushaigusest kolme päevaga vabaneda (6)

Viirushaiguse kiire seljatamise vastu on leitud rohi: Soome teadlased soovitavad tarvitada tsingi imemistablette.

Hiljaaegu Soomes läbi viidud meta-analüüs tegi kindlaks, et võttes 80-92 milligrammi tsinki päevas on võimalik muidu seitse päeva kestev viirus seljatada kolme päevaga, vahendab Men´s Health.

Los Angelese Cedars-Sinai  meditsiinikeskuse kõrva-nina-kurguarst Murray Grossan arvab, et tsingil on võime gripiviirust muuta, mistõttu see ei ela enam kehas nii kaua. See võimaldabki enesetunnet kiiremini parandada.

Sestap oleks mõistlik hakata tsingi imemistablette tarvitama niipea, kui märkad külmetushaiguse sümptomeid. See võimaldab, et vähem viiruseosakesi jõuab kehasse.

Soome teadlaste läbi viidud uuringus oli patsientidel nohu olnud juba ööpäeva jagu enne ravi alustamist, kuid ka siis oli tablettidest abi.

Tasub aga meeles pidada, et ravimi infolehel märgitud soovituslikku kogust ei tohi ületada, sest siis võib lisaks viirushaigussümptomitele kõrvalnähtudega tekkida ka iiveldus ja seedehäired.

Lisaks tsingitablettidele võid kasutada ka muid sümptomaatilisi ravimeid, näiteks leevendada ninakinnisust nohuravimiga.