Foto: PantherMedia / Scanpix
Krimi
10. märts 2016, 13:35

NARVA ON TAAS LEINAS: miks küll tüdruk end tappis? (17)

Narvat on vapustanud taas noore inimese surm: möödunud nädalavahetusel võttis seal endalt elu tütarlaps. Narva Keeltelütseumis õppinud Sofia maeti eile Tallinnas, kus elavad kõik tema sugulased.

Tütarlaps leiti oma kodust surnuna laupäeval, 5. märtsil. Vecherkale teadaolevalt oli tüdruk veel samal päeval kella 11 ajal mänginud sõbrannadega netis arvutimängu.

Politsei sõnul ei viita midagi tüdruku vägivaldsele surmale.

Sofia onu ütles Vecherkale, et politsei ei saa lähedastele midagi öelda, sest uurimine veel kestab. "Me rääkisime neile oma oletustest, kuid kõik võis olla hoopis teistmoodi,“ ütles onu.

Ta märkis ka, et politsei oli öelnud omastele, et palju segavad uurimist ajakirjanikud. „Näiteks nii mina kui ka teine lähisugulane palusime väga üht ajalehte, et nad ei avaldaks Sofia hukkumise materjali. Me teame, et materjal avaldati, mis kutsus esile hulga versioone, mis uurimist segavad,“ rääkis kadunu sugulane.

Kõnealuse ajalehe juhid selgitasid Vecherkale, et selline palve jõudis toimetusse siis, kui leht oli juba trükki läinud.

Sõbrannad iseloomustasid Sofiat kui inimest, kes elas isoleerituna.

Narva kuvandit on kujundanud viimastel aastatel kahe noore inimese ülitraagilised surmajuhtumid. Tänini on lahendamata väikese Varvara seksuaalmõrv ning salapära on jäänud ümbritsema ka 14aastase Darja surma.