Eeva Helme karask

Foto: Karol Kaldoja
Küpsetised
6. veebruar 2023, 21:17

Eeva Helme vanaema karask

  • 1 l keefiri

  • 400 g odrajahu (umbkaudselt)

  • 100 g võid

  • 2 muna

  • 2 kuhjaga tl soodat

  • 0,5-1 tl jämedamat soola

  • 4-5 tl suhkrut

  • 1 spl köömneid

  • 2-3 dl kõrvitsa- ja päevalilleseemneid, kuivatatud aprikoose, musti ploome, hakitud mandleid

Tee nii

Sega kuivained kokku.

Löö muna lahti ja sega keefiriga.

Sega kuivained ja vedelik kokku, lisa hakitud seemned ja/või kuivatatud puuviljad.

Lase vähemalt 40 minutit seista, võib ka kauem.

Vala lahtikäivasse vormi, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga.

Küpseta kuskil 30-40 minutit 170-raadises ahjus. Kontrolli kindlasti enne ahjust võtmist tikuga küpsemist - kui tikk on puhas, on karask valmis.