Foto: Jaan Heinmaa
Õhtusöögi retseptid
13. veebruar 2023, 07:40

ARGIÕHTU PÄÄSTJAD | Soojad hakklihasaiad

Hakklihakattega ahjusai päästab nii argiõhtu toidumurest ja sobib ka sõpradele pakkuda. Hakklihale lisa kindlasti veidi valge veini äädikat, see annab maitsele vajalikku teravust. Samuti soovitan saiale määrida õhuke sinepikiht, see annab üldmaitsele sügavust. Kasuta valmistamisel nii saia kui ka leiba ja leia oma lemmik. Lihtne ja väga maitsev roog! 

Koostisosad
6 tk Pehmik või muu meelepärane sai või palaleib
Või saiadele määrimiseks
Sinep
3 tk Tomat
HAKKLIHAKATE
1 tk Väike sibul
300 g Segahakkliha
1 tk Muna
1 spl Riivsai
150 g Riivitud juust
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
1 spl Valge veini äädikas

Valmistamine

6 tk

1. Valmista kõigepealt hakklihasegu. Koori ja haki sibul peeneks. Sega hakkliha hulka, lisa muna, riivsai, pool riivitud juustust ning maitsesta soola, pipra ja äädikaga.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Määri pehmikutele veidi võid ja soovi korral ka õhuke sinepikiht. Jaga hakklihamass saiadele ning küpseta umbes 15 minutit. Viiluta tomatid. Tõsta saiadele tomativiilud ja kata ülejäänud riivjuustuga. Küpseta veel umbes 5 minutit või kuni juust muutub kuldpruuniks. Serveeri ahjusoojalt.